Príbeh slovenskej whisky, ktorá „porazila“ aj Jacka Danielsa. Zo Spiša ju dnes vyvážajú do celého sveta

-Slováci nadväzujú na 270-ročnú tradíciu liehovarníctva
-Aktuálne v Hniezdom zrejú 3 milióny litrov whisky destilátu vo viac ako 17 000 sudoch

Aktuálne v Hniezdnom zrejú 3 milióny litrov whisky destilátu vo viac ako 17 000 sudoch.
Od roku 2012 mohli chuť prvej slovenskej whisky ochutnať jej milovníci v Českej republike, Poľsku, Nemecku, Rakúsku, Španielsku, Taliansku, Francúzku, Rusku, Litve, Lotyšskzu, na Ukrajine, v Gruzínsku, Mexiku, Taiwane, Vietname, Indii, USA i Číne.

Príbeh slovenskej whisky, ktorá „porazila“ aj Jacka Danielsa. Zo Spiša ju dnes vyvážajú do celého sveta.
V slovenských baroch väčšinou dostaneš najmú írsku, škótsku či americkú whisky a ak by ti niekto ponúkol whisky zo Slovenska, zrejme by si sa len zasmial. Slováci sú síce fantastickí vo výrobe borovičky, no whisky jednoducho našou devízou nikdy nebola. Teda, aspoň tak to tvrdí stereotyp, pretože výsledky slovenskej destilérie Nestvilel Distillery hovoria niečo diameetrálne odlišné.

Nestville, kde sa vyrába prvá slovenská whisky, leží len niekoľko minút od Starej Ľubovne, priamo v dedinke Hniezdne. Ich aktivity sa pritom ani zďaleka nekončia pri whisky a dokonca ani alkohole. Ak je reč o histórii, slovenská whisky tradíciami jednoznačne poráža amerického Jacka Danielsa, keďže pokračuje v 270-ročnej tradícii. Navyše ide o lokálny produkt.

Všetko sa to začalo v roku 2006 , kedy sa Marián Gurega zveril svojim spolupracovníkom s nápadom, ktorý mu vŕtal v hlave už tri roky. Od myšlienky k činom však museli prejsť ďalšie dva roky, kým sa spišská whisky stala prvou na Slovenska.

Viac sa dočítate:
https://www.startitup.sk/pribeh-slovenskej-whisky-destilerky-ktora-porazi-aj-jacka-danielsa/